Mark Zuckerberg meldt: Meta AI heeft miljard gebruikers per maand

De AI-assistent van Meta heeft een miljard maandelijkse gebruikers bereikt. Dit maakte topman Mark Zuckerberg woensdag bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van zijn bedrijf. De kunstmatige intelligentie werkt in alle apps van Meta.


Zuckerberg wil dit jaar de ervaring verbeteren. Het doel is om Meta AI de beste persoonlijke AI te maken. "De focus voor dit jaar ligt op het verdiepen van de ervaring en Meta AI de leidende persoonlijke AI maken met nadruk op personalisatie, spraakgesprekken en entertainment", zei Mark Zuckerberg.


Mijlpaal
Meta bereikte deze mijlpaal nadat het bedrijf in april een losse app voor de tool uitbracht. Het plan is om het product eerst verder te laten groeien. Daarna wil Meta er geld mee gaan verdienen.


Zuckerberg denkt aan verschillende manieren om inkomsten te genereren. Meta kan betaalde aanbevelingen toevoegen of een abonnementsdienst aanbieden.


"Er zullen kansen zijn om betaalde aanbevelingen in te voegen of een abonnementsdienst aan te bieden zodat mensen kunnen betalen om meer rekenkracht te gebruiken", aldus Mark Zuckerberg.


Uitstoot van broeikasgassen
Tijdens de vergadering stemden aandeelhouders over veertien verschillende punten. Negen daarvan waren voorstellen van aandeelhouders over onderwerpen zoals kinderveiligheid en uitstoot van broeikasgassen.


"Het lijkt misschien een beetje grappig dat een miljard maandelijkse gebruikers er niet uitziet alsof het op schaal is voor ons, maar dat is waar we staan", vertelde Mark Zuckerberg aan de aandeelhouders.

LAATSTE AI-NIEUWS

Een mobiele telefoon met op het scherm het logo van Meta AI.
door Erwin Blatter 18 juli 2025
Meta Platforms heeft twee AI-onderzoekers van Apple aangenomen. Mark Lee en Tom Gunter komen werken bij het Superintelligence Labs-team. Dit meldt Bloomberg News op basis van bronnen. Het bedrijf achter Facebook jaagt op toptalent. Meta geeft miljoenen uit aan salarissen. Het doel is om machines te maken die slimmer zijn dan mensen. Veel techbedrijven doen dit nu. Nauwe samenwerking Lee is al begonnen bij Meta. Hij verliet Apple een paar dagen geleden. Gunter start binnenkort met werken. Beide mannen werkten nauw samen met Ruoming Pang. Die stapte eerder deze maand over naar Meta. Ruoming Pang leidde het Foundation Models-team bij Apple. Dit team werkte aan slimme functies voor iPhones. Meta betaalde hem meer dan 200 miljoen dollar. Dit bedrag krijgt hij over meerdere jaren. Zoektocht naar talent Meta-baas Mark Zuckerberg leidt zelf de zoektocht naar talent. Hij wil een afdeling bouwen voor superintelligentie. "Meta gaat honderden miljarden uitgeven aan grote AI-datacenters", zei Zuckerberg
Een computerscherm met daarop de website van ChatGPT van OpenAI.
18 juli 2025
OpenAI heeft donderdag een nieuwe AI-agent gelanceerd voor ChatGPT. De agent kan moeilijke taken afmaken. Het bedrijf met steun van Microsoft wil vooroplopen in de AI-race. AI-agents zijn een volgende stap na AI-assistenten. Techbedrijven zoals Microsoft, Salesforce en Oracle geven miljarden uit aan deze technologie. Ze willen werk sneller maken en kosten besparen. Operator-functie De nieuwe agent van OpenAI combineert eerdere functies. Hij heeft de operator-functie die websites kan gebruiken. Ook heeft hij deep research voor onderzoek in meerdere stappen. Gebruikers van ChatGPT Pro, Plus en Team kunnen de agent vanaf donderdag gebruiken. ChatGPT's agent kan taken uitvoeren zoals kleding bestellen voor een bruiloft. Hij houdt rekening met dresscode en weer. De chatbot gebruikt een eigen virtuele computer. Deze computer heeft tools om met het web te werken. Gebruikers kunnen apps zoals Gmail en Github koppelen. Zo vindt ChatGPT informatie die bij een opdracht past. Gereedschapskist van vaardigheden "ChatGPT denkt nu en handelt. Hij kiest zelf uit een gereedschapskist van vaardigheden om taken voor je af te maken met zijn eigen computer", zegt OpenAI in een blogpost.
Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Delta in de lucht.
17 juli 2025
Delta Airlines stapt af van vaste tarieven. De maatschappij gebruikt kunstmatige intelligentie om voor elke passagier een individuele prijs te bepalen. Het bedrijf wil tegen het einde van dit jaar twintig procent van alle tickets via AI prijzen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij test momenteel het systeem op drie procent van de vluchten. Dat is drie keer zoveel als negen maanden geleden. President Glen Hauenstein vertelde beleggers vorige week dat de eerste resultaten 'verbazingwekkend gunstig' zijn. Delta werkt samen met het Israëlische bedrijf Fetcherr voor deze technologie. Het zes jaar oude techbedrijf heeft ook contracten met Virgin Atlantic, WestJet en andere maatschappijen. Oprichter Robby Nissan zei in 2022 dat zijn bedrijf later wil uitbreiden naar hotels, autoverhuur en cruises. Zorgen over privacy Critici maken zich zorgen over de nieuwe prijsstrategie. Justin Kloczko van consumentenorganisatie Consumer Watchdog waarschuwt voor gevaren. Hij analyseert wat hij 'surveillance pricing' noemt. "Ze proberen in de hoofden van mensen te kijken. Ze willen zien hoeveel iemand bereid is te betalen", aldus Kloczko. Senator Ruben Gallego uit Arizona noemt de praktijk 'roofzuchtige prijsstelling'. Hij belooft actie tegen Delta. Een woordvoerder van Delta zegt dat het bedrijf discriminatie niet tolereert. De prijzen zijn volgens hem alleen gebaseerd op reisfactoren zoals boekingstijd en cabineklasse. Vaste prijzen verdwijnen Hauenstein beschrijft AI als een 'superanalist' die dag en nacht werkt. Het systeem berekent voortdurend wat de beste prijs moet zijn. Het doel is om uiteindelijk helemaal af te stappen van vaste prijzen. Luchtvaartmaatschappijen gebruiken al jaren verschillende prijzen voor dezelfde vlucht. Factoren zoals boekingsmethode en timing bepalen de prijs. AI maakt deze prijsdiscriminatie veel krachtiger. Matt Britton schrijft in zijn boek Generation AI over deze ontwikkeling. Hij stelt dat het tijdperk van eerlijke prijzen voorbij is. Verontrustende resultaten Onderzoek van Consumer Watchdog toont verontrustende resultaten. De beste aanbiedingen gaan naar rijke klanten. De slechtste deals krijgen arme mensen die weinig andere opties hebben. Gary Leff is expert in de reisbranche. Hij verwacht dat reizigers op termijn moeten inloggen om voordelen te krijgen. "Dit is een complete herstructurering van hoe we prijzen. We krijgen een prijs die beschikbaar is op die vlucht, op dat tijdstip, voor jou als individu", zei Hauenstein.
MEER WEERGEVEN

Download GRATIS AI-prompts die je business helpen veranderen!

Exclusieve whitepapers en e-books met waardevolle kennis en AI-prompts - ontwikkeld om direct resultaat te leveren.

Je kunt deze krachtige tools zo downloaden.

➡️ Ga naar de producten-pagina en profiteer nu!

BRENG ME HIERHEEN

Deel dit bericht